Top 10: De mest populære øl-brands i verden

*Artiklen indeholder reklame-indhold.

I 2017 var det omtrent de 50 største øl-brands, som stod for cirka halvdelen af alt ølsalg i verden.

Vi kan hurtigt røbe, at vores stolte nationale bryggeriselskab, Carlsberg, ikke fremgår af nedenstående liste. Carlsberg har dog en finger med i mere end man lige skulle tro, og de producerer også for andre selskaber gennem diverse licenser.

Carlsberg er verdens tredjestørste bryggeri, og de havde en nettoomsætning på mere end 65 milliarder i 2015 ifølge Carlsbergfondet.

Vi har fundet en liste med de mest solgte øl i 2017, hvor der er tre øl-brands fra USA og hele fire fra Kina. 

Her er de 10 største øl-brands i verden

Medmindre du har været et smut i Kina, kender du sikkert ikke alle øl på denne liste. Så skal du i hvert fald være noget af en ølentusiast! Hvor mange af disse øl kender du mon? Listen er fundet via vinepair, hvor den er vurderet ud fra salg af den specifikke øl i 2017.

#10 Coors Light

Coors Light var i 2017 den anden mest solgte øl i USA, hvilket var nok til at stryge ind på en 10. plads på denne liste. Det er en meget let øl, som har en alkohol volumen på 4.2%.

#9 Corona

Corona er kendt verden over, og det er klart Mexico’s mest solgte øl. Det stormer frem med øl-bryggeri i Mexico ligesom man både har set herhjemme og i USA. Så det er altså muligt at få en god Mexicansk øl, om man kan lide Corona eller ej.

#8 Yanjing

Yanjing er en af hele fire kinesiske øl, som fremgår af denne liste. Vi kendte ikke selv denne øl, men den skulle efter sigende have stor fremgang, og hvem ved, om vi snart kommer til at drikke flere kinesiske øl i Danmark?

#7 Harbin

Harbin er Kinas ældste ølbryggeri, som blev grundlagt helt tilbage i 1900. Byggeriet er opkaldt efter byen, hvor det hele startede. Hvis man ikke kender denne øl, kan det skyldes, at deres salg primært bliver fokuseret mod det asiatiske marked, men dette er også nok til en flot syvendeplads.

#6 Heineken

Heineken behøver ikke nogen stor introduktion for folk i Danmark. De fleste kender denne øl på godt og ondt, som har sin oprindelse fra Holland. Selvom mange synes, at øllet smager tyndt, har den alligevel kæmpe succes verden over.

#5 SKOL

SKOL har en lang historie, hvor bryggeriet oprindelig blev startet i Skotland. Det store salg skyldes nu, at SKOL er meget populær i Sydamerika, og primært bliver produceret i Brasilien. Carlsberg har blandt andet har licens til at producere øllen.

#4 Bud Light

Bud Light Var i 2017 den mest sælgende lager i USA, men det er stadig ikke det mest værdifulde øl-brand i USA.

#3 Tsingtao

Tsingtao er det største bryggeri i Kina, og det er næsten lige så gammelt som Harbin, hvor de begge blev grundlagt i starten af 1900-tallet. 

#2 Budweiser

Budweiser bliver også kaldt The King of Beers. Budweiser bliver også gang på gang kåret til det mest værdifulde øl-brand i verden. Man hører ofte, at folk ikke synes, at det er en god øl, da den er meget tynd.


Enten er Budweiser mestre i marketing, eller også er det en utrolig god og tynd øl. Det er højst sandsynlig en kombination. De ligger i hvert fald nummer to på denne liste, og nummer et på mange andre lister, hvad angår øl.

#1 Snow

SNOW har ikke nær så mange år på bagen som de andre øl fra Kina. Salget er dog eksploderet de sidste mange år, og det er klart den mest solgte øl i verden, selvom den primært bliver solgt i Kina.

kilde:Vinepair.com

Tak til Pro Rengøring

Afslutningvis skal der lyde et stort tak til Pro Rengøring, som via økonomisk støtte har gjort denne artikel mulig. Pro Rengøring tilbyder skræddersyede rengøringsløsninger og har afdelinger i det meste af landet. Find en professionel løsning til dit behov, hvad enten det er til privat- eller erhvervsrengøring.

Indlæg oprettet 135

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen