Skal du have studenterhuen?

Studenterhuen har en meget lang historie, og oprindeligt var det kun personer fra det almene gymnasium (altså STX), som fik studenterhuen. I dag er der langt flere forskellige studenterhuer at vælge imellem – i takt med, at det er er kommet endnu flere ungdomsuddannelser til. Men som udgangspunkt er der følgende studenterhuer i Danmark:

  • STX: Den røde studenterhue
  • HTX: Den marineblå studenterhue
  • HHX: Den kongeblå studenterhue
  • HF: Den lyseblå studenterhue

Derudover har du også mulighed for at få en sort studenterhue, hvis du eksempelvis har haft fem fag på A-niveau, altså de såkaldte højfag. Har du gået på international uddannelse, såsom IB, så kan du også vælge en hue med forskellige flag på. 

Studenterhuen er igennem tiden været udsat for store debatter i det offentlige, og det skyldes hovedsageligt at mange unge fra andre ungdomsuddannelser og erhvervsuddannelser har følt sig snydt og forbigået. Der for er der siden også kommet flere forskellige studenterhuer til – særligt henvendt til dem på erhvervsuddannelserne:

  • EUD: Den mørklilla studenterhue
  • STU: Den stribede studenterhue
  • PAU: Den orange studenterhue

Og listen af de forskellige studenterhuer fortsætter, for der intet mindre end 18 forskellige studenterhuer. 

Har du styr på studenterhuereglerne?

Er du 3. G’er, og skal du til sommer have studenterhuen på og ud at køre med dine gymnasievenner? Så gør du klogt i at sætte dig ind i de mange forskellige studenterhueregler, for der vitterlig ikke så få af dem. Lad os tage et kig på nogle af de forskellige regler:

Hattemål

Har du et stort eller lille hoved? Så må du desværre til lommerne, hvis du skal med på studenterkørslen. For ifølge reglerne, så skal de to personer med henholdsvis den største og den mindste studenterhue give en kasse øl til klassen. 

Det laveste gennemsnit

Var du den sløsede type i klassen? Og kom du aldrig op til undervisningen? Så er det altså tid til, at du betaler prisen for din afslappede holdning i studietiden. Prisen er en kasse øl. 

Lyn i huen

Har du set nogle af dine studiekammerater med et lyn i huen? Så er der god grund til at stikke dem en klør fem, for den får du nemlig, hvis du har haft sex med studenterhuen på.

Af med hageremmen

Fik den ikke så lidt på studenterkørslen, og endte det ud med en udpumpning? Så er der gode chancer for at få hageremmen fjernet. Og hvad skal du gøre for det? Jo, du skal blot score sygeplejersken. 

Lyst til flere sjove regler? Her du kan finde flere studenterhue regler.

Indlæg oprettet 135

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen