Sådan udvikler COVID-19 sig i 2020

Coronavirus nyheder fortsætter sin spredning over hele verden med næsten 30 millioner bekræftede tilfælde i 188 lande og et dødstal, der snart nærmer sig en million.

Seks måneder efter, at Verdenssundhedsorganisationen (WHO) erklærede det for en pandemi, stiger virussen i mange lande, og nogle, der tilsyneladende har haft succes med at undertrykke indledende udbrud, ser også infektionerne ud til at stige igen.

Antallet af bekræftede tilfælde i løbet af foråret vil sandsynligvis være et undervurderet niveau for det sande infektionsniveau, da udbredt test ikke var tilgængelig i mange lande tidligere på året.

Hvor stiger infektionen og dødsfald?

Verdenssundhedsorganisationen WHO registrerede en rekordstigning på en dag i antallet af nye coronavirusinfektioner den 13. september med 307.930 rapporteret tilfælde. Det højeste antal nye infektioner blev registreret i Indien, der har det næststørste antal bekræftede tilfælde i verden bag ved USA.

Indien registrerer tal på knap 100.000 sager om dagen. Regeringen har ophævet begrænsningerne for at forsøge at øge økonomien, men stigningen afspejler også øget test, da de daglige tests er steget og ramt mere end en million om dagen i august.

I betragtning af befolkningens størrelse har Indien en relativt lav dødsrate fra Covid-19. Men antallet af dødsfald har stadig toppet 1.000 hver dag siden begyndelsen af ​​september.

I Latinamerika har Brasilien det højeste antal dødsfald med hidtil ca. 130.000. Det har også registreret mere end fire millioner sager, som svarer til den tredje højeste i verden.

Nyligt bekræftede tilfælde i regionen stiger også i Argentina, som nu i alt har mere end en halv million.

I Mellemøsten er Iran blevet hårdt ramt af virussen, og dokumenter antyder, at antallet af dødsfald er mere end det dobbelte af det officielle antal på omkring 23.000. Det nærliggende Irak har også oplevet en stigning i antal sager.

Sager fortsætter også med at stige i Indonesien, og landet har registreret næsten 9.000 dødsfald – det højeste antal i Sydøstasien.

Afrika har registreret mere end en million bekræftede tilfælde, skønt det sande omfang af pandemien på kontinentet ikke er kendt. Testraterne rapporteres at være lave, hvilket kan fordreje officielle skøn, men Sydafrika og Egypten har hidtil set de største registrerede udbrud der.

Flere europæiske lande registrerer et stigende antal daglige tilfælde på grund af frygt for en genopblussen af ​​virussen. En række europæiske lande har genindført lokale lockdowns i deres hårdeste ramte regioner, og der er blevet fornyet en opfordring til folk om at bære ansigtsbeklædning og følge reglerne for social afstand.

Indlæg oprettet 135

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen