Sådan laver du hjemmelavet babymad

Har du nogensinde overvejet at fodre din søde baby hjemmelavet mad? At købe færdige krukker fra supermarkedet kan måske synes uendeligt lettere i sammenligning med selv at lave det. Men vi har samlet en guide som nemt kan hjælpe dig på vej med hvilke veje du kan gå med tilberedning af hjemmelavet babymad.

Vær på den sikre side

Som med enhver form for madlavning, skal du være sikker på at overholde de generelle hygiejnestandarder i køkkenet. Til dette formål skal du huske altid vaske dine hænder med sæbe, før du håndterer nogle ingredienser samt alt udstyr, som skal bruges dertil. Vask alle frugter og grøntsager godt og fjern frø og hvad der ellers måtte være, efter behov.

Sørg for at afkøle (om nødvendigt), dække over og nedkøle eller fryse babymad straks efter tilberedningen for at undgå fordærvelse. Hvis du ikke fryser maden, kan du opbevare den i køleskabet i to dage før den skal smides ud.

babymad

Vælg den rette metode

Der er forskellige måder at tilberede din babymad på, hvilket giver dig masser af muligheder, afhængigt af hvilken type udstyr du i forvejen har eller vil investere i til dit køkken. Når madlavning til din baby er beregnet til at skulle være et let, billigt og et nærende projekt, er der ingen grund til at stresse over processen. Der er flere metoder, du kan bruge til at lave lækre madvarer, som din baby vil elske.

Mos det!

Begynd med at dampe, koge eller putte ingredienserne i en mikro-ovn eller almindelig ovn . Til bløde frugter og grøntsager som modne bananer og avocadoer eller kogte som squash, kartofler, æbler og pærer kan du blot nøjes med at bruge en  gaffel til at mose til den ønskede konsistens.

Riv det!

Hvis din baby er begyndt at spise selv, kan du alternativt også hakke eller rive. Skær maden i små stykker eller riv den, og bland den derefter sammen med væske for at blødgøre. Dette er perfekt til babyer, der arbejder på at spise mere tørre stoffer som bløde pastaer, kartoffelmos og røræg.

Sigt det!

Når du forbereder mad med skind på, såsom ærter eller grønne bønner, vil du måske opnå en finere struktur ved at sige det med en si, end en fødevareprocessor kan opnå. Forarbejd simpelthen den kogte mad ved hjælp af en af ​​metoderne ovenfor, læg den derefter i en sigte og skub den direkte igennem i en skål.

Indlæg oprettet 135

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen