Ny til Aarhus? Her er to gode råd

Aarhus. Den yngste by i Danmark, hjemsted for et spirende ung miljø og et universitet der fylder næsten lige så meget som hele indre by. 

Hver år er der flere tusinde unge der valfarter fra deres hjemsted i det jydske-, fynske- eller sjællandske mod Aarhus i håbet om at blive en del af det spirende miljø. For nogle lykkedes det næsten lige med det samme, mens det tager lidt længere tid for andre at blive van til kutymen i byen.

Denne artikel er til dig der overvejer at flytte til Aarhus. Den dækker over det mest essentielle know-how’s og er skrevet af en livslang Aarhusianer – god læselyst! 

Ny til Aarhus? Her er to gode råd

Her bør du overveje at bo

Hvis der er ét sted der virkelig har fanget min opmærksomhed igennem de sidste par år, så er det Risskovbrynet (læs mere her). Risskovbrynet er en ny bydel i Risskov der ligger tæt på byen, skov og vand – du får kort sagt hele pakken ved at rykke hertil.

Risskovbrynet består af splinternye lejligheder der går helt op til 6. sal – så du får udsigt over skoven ud mod vandet.

Fra brynet tager det kun 10 minutter at cykle ned i byen og 20 hjem, da man desværre skal op af en ret heftig bakke på turen hjem – men sådan er det desværre uanset hvor du gerne vil bosætte dig i byen. Det er kun indre by der er helt flad. 

Indre by 

Indre by er et helt fantastisk sted at have sin daglige gang. Det er her du finder alt fra universitet til caféer til restauranter. Indre by kan godt være lidt for travl for nogen i løbet af højsæsonen, så hvis du er en af de mennesker ville jeg råde dig til at kigge på beboelse lidt udenfor indre by – som eksempelvis Risskovbrynet.

In-steder

De kommer nok ikke som en overraskelse for dig at de fleste ‘in-steder’ er placeret lige i midten af indre by. Ender du med at bosætte dig oppe ved Risskovbrynet kan du dog pryde dig med nem- og hurtig adgang til en af byens mest populære skove- og strande. 

Den permanente, som stranden hedder, er en af de største hot-spots for Aarhusianerne i løbet af hele sommerhalvåret. Det er en fantastisk strand der ligger helt ud til skoven, hvor badegæster har mulighed for at ligge og sole sig hele dagen i læ for den normalt meget heftige vind der kommer ude fra vandet. 

Indlæg oprettet 135

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen