Nemme opskrifter til den travle type

Er du en travl person med lange arbejdstider, så er det sjældent, du har lyst til at bruge din sparsommelige fritid på at lave aftensmad. Det kan derfor ofte også ende ud i at delikatessen i det nærmeste supermarked bliver besøgt lidt for ofte. Det er både dyrt i længden, men det kan i flere tilfælde faktisk også ende ud med, at du tager på, hvis du ender ud med at købe den samme frysepizza igen og igen. 

Men det behøver faktisk slet ikke at være så svært at lave nogle nemme og enkle retter, som du kan finde frem efter en lang da på jobbet. Du kan også finde masser af gode opskrifter til din måltidskasse. Lad os tage et kig på nogle af de forskellige opskrifter, du kan prøve af. 

Kylling i karry

Denne ret er klassiker i blandt andet Indien, hvor karryen går igen i de fleste retter i husholdningen. Fordelen ved denne ret er, at du kan lave en ekstra stor portion og enten køle den ned eller putte den i fryseren. Dermed slipper du altså for at skulle lave mad flere dage i streg. 

Retten er super nem at tilberede, og du skal blot bruge lidt løg, gulerødder, kyllingebryst, karrypulver, æbler og hønsebouillon. Du kan faktisk også tilberede den med masser af grøntsager for at pifte den lidt mere op – eksempelvis bladselleri. 

Gryderet med kylling og cocktailpølser

En anden klassiker som man kender den herhjemme i Danmark – en simpel gryderet med eksempelvis kylling og cocktailpølser. Retten fandt du blandt andet i de fleste danske hjem tilbage i 60’erne sammen med andre retter som Boeuf Stroganoff eller gullasch, der henholdsvis kommer fra Frakrig og Ungarn. Gryderetten er her en mere fordansket version, og du skal egentlig blot starte ud med at varme løg i olie, tilføje kyllingen, og når det er stegt, så tilføjer du hakkede tomater og forskellige grøntsager. Til sidst tilsætter du cocktailpølser og nyder det med kogte ris. 

Boller i karry

En tredje simpel ret er boller i karry, og den har du helt sikkert fået tilberedt af din mor, da du stadig boede hjemme. Boller i karry er en virkelig simpel ret, som består af kødboller i oksekød i en karrysovs med ris til. Kødbollerne er ganske enkle at lave – du tager blot dine kødfars og laver dem til boller og koger dem. 

Karrysovsen består af løg, æble, karry og madlavningsfløde, som du til sidst jævner med hvedemel. Til sidst spiser du hele sammen med ris. 

Det er ganske enkelt at finde nemme og hurtige retter, og et godt tip er altid at lave en ekstra stor portion – eksempelvis i weekenden eller midt på ugen, så slipper du for at skulle lave mad hverdag. Med et lækkert hjemmelavet måltid er det også nemmere for dig at holde vægten.  

Indlæg oprettet 135

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen