Krav til bremser og bremseskiver

Man kan sige at det vigtigste ved en bil er at den kan tænde og køre, men hvad vi finder endnu vigtigere er at den kan bremse igen! Nå vi derfor snakker om Bremser & bremseskiver snakker vi altså om det vigtigste der skal være i orden på din bil! Det er fordi at beskadigede bremser eller bremseskiver kan være direkte årsag til en kollision eller på anden måde ulykke der kan være til fare for både dig som fører af bilen, men da bestemt også andre!

Konkrete regler for at bremse

Der er nogle helt konkrete regler for hvad Bremser & bremseskiver skal kunne sikre ift. bremselængden af biler for at de kan være godkendte til at køre på vejene. Overordnet skal bremser på biler i danmark kunne skabe en deceleration på minimum 3 meter pr. s2 som skal være svarende til 30% af den samlede vægt af bilen. Ud over dette må der maksimalt være en bremselængde på 14 meter og den kraft der skal bruges til at aktiverer bremsen må ikke overstige 70 kg.

Regler for bremseskiver

Da bremseskiver over tid bliver slidt ned og slidt tyndere er der også krav til hver af disse ift. hvor meget slidtage de må have påført sig. På alle bremseskiver er der indgraveret et krav til tykkelse af bremseskiven. Denne skal læses som mm. og tykkelsen er et absolut minimum før det skal skiftes ud. Får man ikke skiftet sine bremseskiver kan det resulterer i en alt for langsom bremsnings og det kan, helt fatalt, i værste tilfælde være skyld i biluheld eller anden type uheld der rent faktisk kunne have været undgået.

Udskiftning af bremseskiver

Dine Bremser & bremseskiver skal tjekkes og måske skiftes hos en mekaniker. Det kan typisk gøres de fleste steder på ethvert autoværksted, men priser på at få dem tjekker og måske skulle skiftes kan svinge utroligt meget. Du bør derfor spørge efter konkrete priser inden du bare kører din bil ind på et værksted. De kan næsten altid komme med priseksempler inden – og det giver dig en højere sandsynlighed for at din værkstedsregning ligger inden for den grænse. En mekaniker ved ihvertfald hvor dyre bremseskiverne er og typisk hvor længe det tager at skifte dem – så de burde kunne komme med et estimat der ligger tæt på den endelige pris.

Indlæg oprettet 135

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen