Hvordan lægger jeg en syv kabale?

Er du lige i humør til at sidde i ro og fred og lægge en kabale – men kan du ikke rigtig helt huske, hvordan det nu er, reglerne er? Så giver vi dig her en lille intro til en af de allermest velkendte og elskede kabaler i verden – nemlig syv kabalen. 

Du har højst sandsynligt stiftet bekendtskab med syv kabalen på et tidligere tidspunkt i dit liv, men når vi ikke bruger information, så har hjernen det jo med hurtigt at glemme det igen – så måske trænger du til en lille genopfriskning af reglerne?

Det får du her – enintro til, hvordan regler for syv-kabale er.

Sådan gør du – en kort intro

Et spl syv-kabale får ud på at du skal forsøge at samle alle fire kulører i fire forskellige bunker hver for sig. Du placerer de fire forskellige bunker aller øverst oppe på spillebordet i den højre side.

Selve spillet foregår ved at du lægger kortene ud i syv rækker. Den første række på bordet indeholder 1 kort, og den anden række på bordet indeholder to kort, den tredje række indeholder 3 kort, fjerde række indeholder 4 kort, og så fremdeles – du har nok fanget systemet.

Det kort, som ligger øvest i hver af de syv rækker, skal lægge med billedside opad. Alle de andre kort lægger med bileldsiden nedad, så du ikke kan se dem.

Du skal samle kulørerne i bunkerne oppe til højre, som vi allerede har beskrevet. I starten af spillet vil disse bunker være tomme, men efterhånden som du får samlet kulørerne, kommer der flere og flere kort i disse bunker.

Det første kort, du skal lægge i en af disse bunker, er et es i en af kulørerne – der er en bunke til hver kulør. Du kan altså lægge et es, hvis det kommer til syne i et af rækkerne. Og oven på et es kan du lægge en to\’er i samme kulør – og så fremdeles. Sådan fortsætter du lige indtil du har samlet alle kortene og kan lukke bunken med det sidste kort – en konge i den givne kulør.

Du har fuldført kabalen, når du har samlet alle 13 kort i hver af de fire kulører i hver sin bunke – hvis det lykkes, er kabalen gået op.

Rækkerne bruges altså til at finde kortene, som skal lægges i hver sin bunke. Du må gerne flytte rundt i bunkerne, men det kræver at de er en under-ærdi og derudover skal det være i en modsat farve – altså fx kan 2 rød læggs på 3 sort for eksempel.

7-kabale kan spilles online her.

Indlæg oprettet 134

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen