Hvad er Gin for en alkohol?

Indholdsfortegnelse

Gin er en fantastisk lækker og frisk alkoholisk drik, som du uden tvivl kender fra den kendte drink Gin & Tonic eller Dry Martini. Men hvad er gin egentligt? I denne artikel vil vi gå i dybden med hvad gin er.

Sådan laver man gin

Typisk så producerer man gin på majs eller kon. Gin adskiller sig dog en del fra andre former for spiritus, som også er produceret på majs og korn på grund af den stærke smag, som tilsætningen af enebær giver. Enebær er nemlig et krav for at gin kan blive kaldt for gin.

Man kan dog også tilfælde flere andre botaniske elementer til gin end bare enebær. Du har sikkert også oplevet nede i supermarkedet, at man kan finde mange forskellige ginudgaver, som har fået tilføjet alle mulige botaniske elementer som smag. Det kan f.eks. være bær, frugter, blomster eller urter, som er med til at give en gin en unik og karismatisk smag.

Der er fire hovedvarianter af gin, som har nogle små forskelle. Her er de mest kendte varianter London gin og destilleret gin. London Gin er typisk den man kan drikke mest af og som de fleste støder på når de drikker gin for første gang. 

Man forbinder også typisk gin med England og London, men gin har faktisk sin oprindelse i Holland, hvor en professor for første gang opfandt gin. Det var professor Fransiscus Sylvius som i 1600-tallet benyttede alkohol med enebær som et lægemiddel til personer der havde smerter i nyrerne.

Som tiden gik fandt denne tidlige version af gin sin vej til England, hvor de engelske soldater der kæmpede under religionskrigene blev specielt glade for drikken. Efter kort tid var den også at finde i apoteker som lægemiddel og langsomt blev den udviklet til den alkoholiske drik, som vi kender i dag. Den gin der eksisterede på det tidspunkt er dog langt fra ligesom den gin vi kender i dag. Dengang blev den produceret på byg og lagret på træfade, hvilket vil sige, at det smagte meget mere af whisky end den gin vi kender i dag. Denne type gin findes også stadig i dag og kaldes for nederlandsk gin.

Idag er gin en helt fantastisk alkoholisk drik, som bruges i mange lækre drinks. Den er specielt populær om sommeren, hvor der ikke er noget bedre end at nyde et glas med isterninger, gin og tonic imens man nyder solens stråler.

Indlæg oprettet 135

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen