Få et overblik over din økonomi, og spar penge

Er du typen, der altid løber tør for penge 14 dage inden, lønnen kommer ind på kontoen? Så er der heldigvis masser af gode råd til at få sat struktur og orden i din økonomi. Herunder får du en række gode råd til at få styr på det hele, således du får lidt mere luft og plads til lidt mere sjov og spas i dit liv. Så få tag et overblik over din økonomi, spar penge, og gør det hele lidt nemmere for dig selv. 

Tip nummer 1: Budget

Det allerførste du skal gøre, det er at sætte din privatøkonomi ind i et budget. For hvis du ikke har noget overblik over dine indtægter og udgifter, så kan det meget hurtigt blive svært at vide, hvor pengene render hen. For i fredags brugte du da kun 50 kroner på cafebesøg – eller gjorde du nu også det? 

Med et budget bliver det nemmere for dig at ikke bruge penge, som du ikke har – dermed slipper du også for at gældsætte dig. 

Tip nummer 2: Brug flere konti

En nem og enkelt måde til at holde styr på dine penge er ved at have flere konti i stedet for blot din lønkonto. Du bør som minimum have en konto til din løn og en konto til dit madbudget. På den måde undgår du nemlig, at du ikke løber tør for penge, og dermed stadig kan købe andet end pasta og ketchup sidst på måneden. 

Du bør dog også have en eller flere opsparingskonti, så du sikrer dig, at du ikke står i en træls situation, hvor du har brug for en større sum penge. 

Tip nummer 3: Spar op

Ja, det lyder jo næsten som en no brainer. Men det er virkelig vigtigt med en opsparing. For hvad skal du dog gøre, hvis du vælter på cyklen og skal have fikset den knækkede fortand? Sådan en tandlægeregning kan virkelig lave rod i regnskabet. Med en opsparing slipper du heldigvis for ubehagelige overraskelser. 

Det er klart, at hvis du er på SU, så er det nok ikke så nemt at sætte så mange penge til siden, i forhold til hvis du har et fuldtidsjob. Men kan du bare sætte 500 kroner til side om måneden i hele din studietid, så er det alligevel 30.000 kroner, som du pludselig har fået sparet op. 

Det kræver ikke meget selvindsigt for at få styr på sin økonomi, og i langt de fleste tilfælde kræver det også bare, at du har lidt rygrad. Men hvis du gerne vil blive klogere, så er der masser af hjælp på nettet. Ellers kan du jo altid starte med følgende råd. 

Indlæg oprettet 135

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen