Disse opgaver kan en anlægsgartner hjælpe dig med

En anlægsgartner forbindes typisk med en person, der ordner blomsterbede, buske og køkkenhaver hos private eller i parker. En anlægsgartner er dog meget mere end det, og jobfunktionerne er mange. I denne artikel finder du ud af, hvilke arbejdsfunktioner, en anlægsgartner kan udføre, og hvordan det kan være til hjælp med netop dit projekt.

Uddannelsen til anlægsgartner

For at blive anlægsgartner kræver det en uddannelse på op til 4,5 år. Under uddannelsen lærer du alt fra at pleje bede, busker, træer og parker, til at betjene haveredskaber og maskiner som minigraver og traktor. Efter uddannelsen er der flere forskellige og meget alsidige jobmuligheder, og du kan vælge at gå den sevlstændige vej eller at blive ansat i det offentlige eller privatansat.

Opgaver i anlæg

Anlægsopgaver kan både være hos private personer eller ved offentlige arealer. Fælles for anlægsopgaver er, at de typisk varierer en del fra projekt til projekt. Det er derfor altid en ny og frisk udfordring, du vil stå over for.

Anlæg med sten

Anlæg betegner både mindre arealer som at lægge sten til trappeopgange, lægge fliser til terrasser og andre udformninger af arealområde. Materialerne kan være mange og forskellige, alt fra robuste sten til bede eller udskårne fliser. Også granitskærver er med tiden blevet populære;

Granitskærver er natursten, der oftest anvendes i forskellige størrelser og farver i forbindelse med arbejdet som anlægsningsgartner, når fx indkørsler, stier eller kantene på bede skal lægges. Find mere info og læs mere i denne guideom granitskærver, og hvordan du bør anvende naturstenen til netop dit projekt.

Anlæg af naturområder

Anlæg betegner også anlægning af græsplæner og andet terræn. Dette kan være mindre projekter som private haver til større projekter som etablering af parker med blomster, planter, buske og træer.

Uanset areal og område, udføres arbejdet typisk ud fra på forhånd udført plantegning. Dette er nødvendigt, for at kunne overskue arbejdsopgavens omfang. De meget alsidige projekter er langt fra identiske, og det kræver derfor en nøje plan for fremgangsmetoden.

Vedligeholdelsesopgaver

Vedligeholdelse og pleje af grønne områder og naturarealer er en anden form for arbejde. Her foretages arbejdet typisk i de allerede etablerede anlæg. Det betyder, at anlægget passes ved at slå græsset, klippe buske, vande blomster og beskære træer.

Vedligeholdelsesopgaverne kan være lige så forskellige som etablering af anlæg. Private haver kan være meget forskellige, hvor nogle haver kræver en del græsslåning, kan andre haver med fliser kræve ukrudstbrænding. Større parker kræver nogle gange meget tid, da mængden af buske, bede og træer, der kan skal vedligeholdes, kan kræve flere ugers arbejde. Typisk ser man anlægsgatnere, der er offentligt ansat til netop at varetage denne slags omfattende opgaver.

Indlæg oprettet 134

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen