Derfor skal du stifte et anpartselskab

Hvis du har planer om at starte for dig selv og stifte en virksomhed bør du sætte dig grundig ind i de forskellige selskabsformer herunder Aps. Et anpartselskab eller ApS er et af de mest almindelige selskabsformer der bliver stiftet i Danmark. En af årsagerne er at er billigt og nemt at stifte et ApS og som giver dig den fordel at der er begrænset hæftelse og du ikke risikere at skulle gå fra hus og hjem, hvis du mod forventning går konkurs. Går du konkurs med et personligt selskab, er du nemlig jagtet vildt de næste mange år af dine kreditorer hvis du går konkurs, hvilke gør det svært at komme igen økonomisk. Læs mere her om fordelene ved et ApS.

Stift også et holdingselskab

Når du stifter et ApS bør du overveje at stifte et holdingselskab på samme tidspunkt. Det er vigtigt at det sker på samme tidspunkt, da du dermed kan bruge de 40.000 kr. du har brugt på holdningselskabet på at stifte et ApS. Venter du med at stifte et holdingselskab, vil der være nogle skattemæssige konsekvenser, som du ellers ikke vil have. Fordelen ved at have et holdningselskab samtidig med at du har 1 eller flere ApS, er at du kan overføre penge fra det ene til det andet selskab via holdingselskabet og derfor undgå at skulle betale skat. Det er primært som pengetank og på grund af de skattefordele du opnår, at du bør stifte et holdingselskab.

ApS cr. enkeltejet virksomhed

Den helt store forskel imellem et ApS og et enkeltejet virksomhed er hvordan du hæfter i tilfælde af konkurs. Har du stiftet et enkeltejet virksomhed hæfter du med alt hvad du ejer og det kan betyde at du kan blive jagtet af SKAT og andre kreditorer i mange år. Det kan være i sådan en grad at du måske aldrig kan komme dig over at have haft et firma og haft ønsket om at være din ejen herre og selv tjene din ejen løn hjem. Den risiko har du ikke med et ApS, hvor du maximalt risikere de 40.000 kr. du har brugt til at stifte selskabet og du kan have det svære ved at stifte et nyt selskab, især hvis du har et selskab der er under konkurs. 

 

 

 

 

Indlæg oprettet 135

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen