Derfor er det vigtigt med en oppustelig redningsvest

Redningsvest er et af de vigtigste personlige beskyttelsesudstyr, der findes om bord på skibe og både. I henhold til sikkerhedsbestemmelser, skal hver søfarende ombord, være forsynet med en redningsvest, og han eller hun skal vide, hvordan man bruger den i nødsituationer, hvis sådanne skulle opstå pludseligt.

Selvom proceduren for at tage en Oppustelig redningsvest på kan umiddelbart virke som en let opgave, men ofte er der fundet søfarende, der har begået  fejl i forbindelse med påsætning af en redningsvest – især i nødsituationer, hvor man hurtigt kan gå i panik eller blive grebet af den ubehagelige stemning.

Nogle gange sker det uheldige også, at søfarende muligvis skal have redningsvesten på efter at være hoppet i vandet på grund af mangel på tid i en nødsituation eller på grund af ugunstige omstændigheder.

Bemærk, at det ikke er let at bære redningsvest i vand og derfor vil det være at foretrække, at tage den på inden du lander i vandet. At tage redningsvest på på den rigtige måde, mens man er i vand, kræver en god praksis og træning med en redningsvest.

Det er derfor ikke blot vigtigt, at enhver søfarende ved, hvordan man bruger en oppustelig redningsvest, men også nødvendigt, at han eller hun forstår, hvordan man tager den på hurtigt og på den korrekte måde.

Dette vil typisk bestå af at åbne redningsvesten først og strække begge arme gennem arm åbningerne på redningsvesten, mens man løfter armene over sit hoved. Placer så den oppustelige redningsvest omkring overkroppen, og fastgør den så den passer perfekt og strammet ind til din kropsform.

Hvorfor en oppustelig redningsvest?

Oppustelige redningsveste og traditionelle redningsveste tjener i princippet den samme grundlæggende funktion ved at holde dig flydende i vandet.

Oppustelige redningsveste er dog betydeligt mindre besværlige end de mere traditionelle redningsveste, hvilket gør dem lettere at opbevare, når de ikke er i brug. Derfor kan det være en fordel at investere i en oppustelig redningsvest frem for den traditionelle redningsvest, hvis du gerne vil gøre det simpelt for dig selv at være til vands.

En oppustelig redningsvest kan desuden være forskellen mellem liv og død, da de kan forhindre 90% af sejladsrelaterede drukninger.

Den reducerer således den indledende påvirkning, når man først falder i vandet og får stød fra det kolde vand, der rammer på musklerne, hvilket kan hjælpe med at forhindre hypotermi, der ikke er en behagelig oplevelse og også kan være en ekstrem farlig oplevelse i vandet.

Indlæg oprettet 135

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen