De forskellige typer sand og hvad de bruges til 

Indholdsfortegnelse

Brolæggersand, flisesand, afretningssand eller fyldsand? Kært barn har mange navne. Læs med her hvis du selv skal igang med at anlægge den nye indkørsel og bliv samtidig klogere på sandets store betydning for dit arbejde.

Brolæggersand, flisesand, afretningssand eller fyldsand – det er ét og samme produkt. Sandet er det sand, du skal bruge mellem fliserne til indkørslen eller til terrassen.

Mange mænd vil gerne selv renovere hjemmet. Hvad enten det er ude eller inde. Specielt foråret kan lokke de fleste i gang med at lave alle de udendørs renoveringer og opgaver. Opgaver som gennem hele vinteren har ventet på, at foråret skulle komme. 

Måske trænger terrassen til fornyelse, eller også skal der laves en helt ny. Eller måske trænger indkørslen til en nødvendig make-over?

Er du en af dem, som lægger din egen terrasse eller indkørsel. Så er det nødvendigt, at du starter med at lægge ét lag stabilgrus. Som minimum. I enkelte tilfælde og hvis der skal køre biler på det nye areal, kan det være nødvendigt at bruge bundsikringsgrus til et enkelt lag. På den måde, sikrer du dig, at underlaget er godt og stærkt.

Stabilgruset har det enkle formål at gøre underlaget hårdt, så du kan være sikker på, at stenene bliver, hvor de skal. Ovenpå stabilgruset skal der lægges et lag brolæggersand. Det bruger du til at rette fliserne til i.

Hvor meget sand skal der til?

Ved hjælp af en mængdeberegner, kan du nemt selv regne ud, hvor meget sand du skal bruge til opgaven. Skal du igang med at gangareal eller en større indkørsel? Det er vigtigt, at have gjort sig tanker om, hvad formålet er, da der er stor forskel på hvor meget sand og hvilke slags produkter, der skal anvendes til de forskellige løsninger. 

Du kan selv regne på, hvor meget sand du skal bruge til opgaven. Eller du kan bruge en automatisk mængdeberegner. 

Skal du igang med nye opgaver i haven eller omkring huset, er brolæggersand et fleksibelt og nemt produkt at arbejde med.  Netop af den grund kan du nemt selv gå i gang med at anlægge terrasse, indkørsel eller en af alle de andre projekter, du længe har gået og drømt om.

Indlæg oprettet 135

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen