Bliv klar til juleaftenen med danske julesange

Indholdsfortegnelse

Ingen juleaften uden et juletræ og ikke mindst en masse julesange. Igennem mange år har det været en fast tradition at danse omkring juletræet med hele familien og synge danske julesange. Selvom det godt nok er en tradition, som er mindre udbredt derhjemme i stuerne, så er det stadig, noget som er værd at holde i live.         

De bedste voksenjulekalendere

Nej, julekalender er bestemt ikke kun for børn. Selvom det oftest er noget, som laves udelukkende til børn og børnefamilier, så er der i den grad også julekalendere, som henvender sig mest til voksne publikum. Og når det kommer til danske julekalendre, så er udvalget bare rigtig stort – både for de mindste i familien men helt sikkert også for voksne mennesker. Her får du nogle bud på, hvilke voksenjulekalendere, du bør se.

  1. The Julekalender

Den nok mest kendte voksenjulekalender til dato er The Julekalender, som blev vist for første gang i 1991. Bag den legendariske julekalender er komikertrioen De Nattergale. Julekalenderen finder sted ude på landet, hvor parret Oluf og Getrud bor. Her får de besøg af den mystiske københavner Benny, som i virkeligheden er på udkig efter de tre nisser Fritz, Hanzi og Günther, der er nødlandet i nærområdet. Undervejs finder vi ud af at Benny i virkeligheden er en nåsår, som ikke kan foredrage nisser. Lykkes det ham at fange nisserne?

  • Jul på Vesterbro

Jul på Vesterbro er også en af de mest populære julekalendere for voksne herhjemme. Kalenderen er udarbejdet af den kendte komiker Anders Matthesen og blev vist på TV i 2003. Baggrunden for serien er karaktererne fra hans radioprogram af samme navn, som blev sendt i 1999. Her møder du karaktererne som Stewart Stardust, Kefir, Danny Stardust og Arne Nougatgren, der lever et almindeligt liv på Vesterbro.

  • Rytteriets jul

En nyere julekalender for voksne er Rytteriets Jul, som blev sendt på DR2 i 2016. Bag kalenderen står Martin Buch og Rasmus Botoft, der har taget deres allerbedste figurer med fra deres populære program Rytteriet. Her møder du blandt andet de rige snobber, Skønne Fritz og Søde Poul, der sidder oppe i spidsen og samfundet og beskuer ned på de fattige og kedelige mennesker. Du møder også parret Else og Eriks daglige udfordringer i hjemmet – noget som oftest ender ud med at Erik går i seng dybt skuffet.

Der er ingen tvivl om, at der er masser af spændende julekalendere i vente.   

Indlæg oprettet 133

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen