Biopejs som alternativ for brændeovnen

Vi må nok sande, at tiden for de smukke og hyggelige brændeovne er ved at være ovre. De siges at være landets største luftforurener, hvorfor der selvsagt må gøres en indsats for at nedbringe denne udledningen. Det er naturligvis ikke gået politikerne forbi, og der er allerede afsat en pulje fra staten til at komme af med de gamle ”miljøbelastere”. Ikke alle vil undvære den hyggelige pejsestemning, hvorfor en biopejs typisk er set som en erstatning.

Det er således muligt at få kr. 2.000 i skrotpræmie for brændeovne, der er installeret før 1995. Ydermere har flere af de røde partier luftet idéen om et komplet forbud i boliger med eksempelvis fjernvarme. Der er ingen tvivl om, hvor tendensen leder hen af og med en ny generation, der er vokset op med teknologi, så er biopejsen et oplagt alternativ.

En pejs til bioethanol kan styres og kontrollere via en fjernbetjening, hvilket alt andet lige tiltaler og iøjnefalder nutidens unge bedre end skovhuggeri. Udover at teknologien i en biopejs er mere attraktiv for den teknologiske generation, så er der tale om et langt mere miljøvenligt pejsealternativt. Der er således tale om en ren forbrænding, hvor CO2 udledningen er minimal. Tilmed er brændstoffet, bioethanol, fremstillet af bæredygtige materialer, så alt i alt en gevinst for hele samfundet.

Fleksibel og moderne pejs i væggen

Miljøentutiasten klapper i hænderne og det samme gør den hårdtarbejde mand, der slipper for at kløve brænde. Derudover så jubler de kreative indretningsdesignere og arkitekter over fleksibiliteten i de nye moderne pejse. Hverken en biopejs, elpejs, gaspejs eller vandpejs kræver en decideret skorsten. En gaspejs kræver dog et aftræk for at tilføre ilt til brænderen og samtidig føre afgasser ud af rummet.

Den store fordel er, at der ikke skal tiltænkes, hvor der er mulighed for at placere en skorsten. Det betyder, at pejsen kan indgå som en mere dominerende del af boligindretningen – også midt inde i rummet. Den er endda ofte set som rumdeler mellem to rum. I sådanne tilfælde kan flammen synes for to, tre eller alle fire vinkler. Som en af de eneste forhandlere i Danmark kan de forskellige vinkler og typer af pejse ses hos Din Pejseforhandler i Aalborg. Her er der udstillet gaspejse, brændeovne, biopejse, elpejse og Opti-Myst pejse.

Moderne pejse bliver i dag ikke kun indbygget i væggen. De er også ofte bygget ind som en del af et møbel, bord eller udendørs bålsted. Mulighederne er mange, fordi der ikke kræves skorsten. Det betyder, at ildsteder ikke er fastbundet til noget og derfor har tæt på fuld fleksibilitet i forhold til placering.

Indlæg oprettet 134

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen