3 tips til gulvafslibning derhjemme

Slibning af gulve er uden tvivl et job, du skal overlade til gulvslibningspecialister. Derfor findes der gulvafslibningsfirmaer i København, som selv påstår, at vi kan klare det for dig. Hvis du derimod vil prøve  med gulvslibning på egen hånd, skal du sørge for at sætte dig godt ind i, hvad det er, som du laver, ellers kan du ende med at ødelægge dit gulv i sidste ende. Derfor har vi samlet en guide med 3 tips til gulvafslibning.

1. Vælg kvalitetsudstyr

Du har brug for mindst to slibemaskiner: en stor båndslibemaskine til hovedparten af ​​slibning og en kantslibemaskine til områderne tæt på dine gulvlister. De skal gerne være i god kvalitet. En gulvsliber er et tungt udstyr, der er designet til hurtigt at slibe gulvet. Hvis den derfor ikke er i god stand, eller hvis du ikke bruger den ordentligt, kan den ende med at gøre stor skade på dit gulv.

2. Forbered gulvet

Inden du begynder at slibe, skal du fjerne alle møbler fra rummet. Slibemaskinerne vil producere en sdel støv, mens der slibes, så fjern også gardiner, persienner og alt andet, som du har brug for beskyttelse mod støvet. Sørg også for at se nærmere på hele dit gulv. Hvis du finder nogen søm, skal du sænke dem, da det ellers kan være med til at ødelægge slibemaskinen. Hvis dit gulv er gammelt, er det en god ide at finde ud af, hvor meget træ du har tilbage at arbejde med. Kontroller, inden du slibes, så ved du, om det er sikkert at slibe dine gulve.

3. Forbederelse til lak

Hvis du vil bruge en naturlig olie til at færdiggøre gulvet med, skal gulvet også forberedes til dette med en særlig maskine. Her skal du være særlig opmærksom på de områder, hvor du har overlappet båndsliperen og kantsliperen.

Vær forsigtig, når du støvsuger efter behandlingen. Hvis du trækker støvsugeren hen over gulvet, vil det efterlade mærker, der vises gennem lakken. Støvsug med kornet for at fjerne støvet og støvsug vindueskarme og andre områder, hvor støv kan falde ned på din våde finish.

Hvis du aldrig har slibet et gulv før, skal du starte med et gulv, der vil være dækket af en seng eller et tæppe. På denne måde får du en chance for at øve din teknik først. Hvis du laver en fejl, kan du muligvis dække den uden at gøre noge skade på gulvet.

Indlæg oprettet 135

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen