3 tips til det bedste faldskærmsspring

Er du glad for adrenalinfyldte oplevelser, så må du ikke snyde dig selv for en af livets helt store sus, nemlig et faldskærmsudspring. Følelsen af at springe ud med faldskærm fra et fly i flere kilometers højde, mærke suset i maven, og opleve adrenalinen pumpe rundt i kroppen imens den er i frit fald med 200 km/t, glemmer man aldrig. 

I denne guide får du 3 gode råde til at få det bedste ud af oplevelsen:

1. Den rette beklædning 

Det er super ærgerligt, at få sin oplevelse spoleret på grund af for dårlig beklædning. Det rette tøj til skydiving afhænger af, hvornår på året du springer. I de kolde måneder anbefales det at bære flere varme tynde lag. Her er det en god idé at finde ski- eller løbeundertøjet og handsker frem fra skabene.

Om sommeren kan man på varme dage springe i shorts og T-shirts.

Mht. fodtøj så skal du have flade sko på, f.eks. løbesko eller kondisko. Faldskærmscentret låner dig desuden en dragt til springet som skal bæres over dit tøj, sammen med hjelm og briller. 

Ting du IKKE skal have på ved faldskærmsudspring er: 

  • Hættetrøje
  • Dynejakke
  • Fodtøj med høje hæle
  • Kjole
  • Smykker, halskæder, ure og andre lignende løse genstande

2. Tjek vejrudsigten før du booker 


Booker du dit faldskærmsspring en dag i den nærmeste fremtid, så er det en god idé at tjekke vejrudsigten inden. Selvom vejret kan være meget omskifteligt, så øger du i hvert fald sandsynligheden for godt vejr. Hvis vejret er gråt og kedeligt, så er oplevelsen bare ikke det samme. Udvælg en dag med klar himmel og høj sol, så du virkelig kan nyde oplevelsen og får et klart udsyn. 

Som alternativ kan du som mange gør, prøve at skydive i udlandet undervejs på din ferie under varmere himmelstrøg, hvor sandsynligheden for godt vejr er større end i Danmark. 

Skydiving er, udover at være en ekstrem oplevelse, også en naturoplevelse, hvor du efter det frie fald, får en 5-6 min. rolig svævetur efter faldskærmen er udløst. Her har du tid til at nyde dine omgivelser og det fantastiske udsyn oppe under skyerne. Derfor er næste tip, også essentielt. 

3. Overvej nøje hvor du vil springe henne 

Tænk over geografien og dine omgivelser det sted, hvor du gerne vil springe fra. Vil du gerne have udsigt til en flot by, vand eller andet? 

Så bør du tænke over dette, når du skal vælge et sted at springe fra. Mange har så meget fokus på selve oplevelsen ved springet, at de glemmer at tænke over at man også får en 15-20 minutters flyvetur – og efterfølgende svævetur. 

Selvom det undervejs i flyveren kan være svært at få tankerne væk fra selve springet og de instruktioner man modtog på jorden, så er det god íde at “tømme hovedet” og fokusere på udsigten og sine omgivelser.

Det kan hjælpe med at fokusere bedre, og lette nervøsiteten eller spændingen. Du laver altså en form for meditation eller mindfulness, hvor du stopper tankemylderet og fokuserer udelukkende på udsigten. Så er du mentalt klar til når det store spring skal foretages.

Indlæg oprettet 135

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen