3 modefænomener til mænd i 2019

Efter sommerens modeuger er vi blevet mere opmærksomme på, hvilke vigtige tendenser der rør sig i 2019. Copenhagen Fashion Week viste os, at man er begyndt at tage inspiration i stilen fra både 70’erne og 80’erne. Her blev højtaljede bukser gerne kombineret med en form for chelsea boot, og træningstøj blev til noget, som man kunne have på i hverdagen. Fra modeugen i Paris lærte vi, at især accesories til mænd er trådt frem, hvor både smykker og hat blev båret med stil.

I dette blogpost vil vi gå i dybden med nogle af de herremodetendenser, vi er blevet præsenteret for i 2019.

Herresmykker til mænd

Til modeugen i Paris så vi store herremodeikoner bære forskellige slags smykker, hvor nogle både var simple, rå og mere feminine. Man så f.eks. den tidligere Creative Director for Brioni, Justin O’Shea, bære kors i øret, store ringe på fingrene og en slank kæde i en opknappet skjorte.

Det var dog ikke kun til modeugen i Paris, at vi så herresmykker træde frem, for tendensen kan også mærkes i Danmark. De sidste par år er flere og flere herresmykkevirksomheder kommet frem, og fælles for dem alle er, at de forsøger at fjerne den feminine opfattelse af smykker. Et af de firmaer som specialiserer sig i herresmykker er den danske virksomhed Nothern Legacy. De ser smykker som en vigtig mulighed for mænd til at forme deres outfit med attitude, hvilket er den samme tankegang, der er begyndt at indtage hos mange danske mænd.

Caps er ikke længere blot til sport

Som vi så til modeugen i København, så er træningstøj gået hen og blevet til noget, man også kan have på i hverdagen, hvor man stadig fremstår stilet. Ligesom coach-jakken er blevet den faste efterårsjakke for manges vedkommende, så har caps også atter indtaget en plads i skabet. Caps har længe været en del af outfittet blandt mange, når det kom til sport eller lignende, men til hverdagsbrug har det været lidt af et nicheprodukt. Det har også især været den ældre del af befolkningen, som så skævt til brugen af caps i mænds hverdagsoutfit. De senere år har modeindustrien dog set sig varm på forskellige typer hovedbeklædning, hvor især caps i dag bruges som prikken over i’et til outfittet.

I dag er der ikke længere nogen bestemte regler tilbage for, hvordan caps bruges, når vi sammensætter vores tøj og bærer det. Det er op til den enkelte, at få hatten til at passe ind i sin personlige stil.

Vintage og genbrugstøj vinder frem som aldrig før

Modeindustrien i dag er under et større og større pres fra omverdenen om at tage ansvar i verdens klimaproblematikker. Vi som forbrugere har aldrig før købt så meget tøj, som vi gør nu, og med nye apps såsom Wish har det aldrig været lettere at få fingrene i en masse billigt tøj.

Heldigvis ser vi i dag også en større tendens, hvor mange mænd har fået øjnene op for at købe secondhand-tøj. Vi sælger, køber og bytter tøj på nettet og i butikker, uden at det ses som kikset. Secondhand-tøj er nemlig en slags win-win for forbrugeren, da man både kan score noget fedt, billigt tøj, mens man ikke skader miljøet yderligere ved at købe nyt. Secondhand-tøj gør det samtidig muligt for den enkelte at finde noget vintage til at style sit outfit med, som andre ikke kan få fingrene i.

Vi ser også at flere brands producerer tøj lavet af genbrugsmaterialer, brillemærker bruger plastik fra verdenshavene og at flere forbrugere ser det som en nødvendighed, at modefirmaer aktivt går ind i kampen for naturen.

Slutteligt

Vi er i 2019 stødt på flere herremodefænomener, der giver os mulighed for at udbrede vores personlige stil. Så uanset om du er til herresmykker, caps eller genbrugstøj, så er det allerede nu på tide at lære og elske tendenserne, for de kommer nok til at blive her lidt endnu.

Indlæg oprettet 135

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen